Esteu aquí

L'ACA subvenciona en 500.000 € a l'Aldea per una actuació al barranc dels Pixadors


ARXIUS RELACIONATS


12 abril 2021
Seguretat

L'Agència Catalana de L'Aigua, ha concedit a l'Ajuntament de L'Aldea, una subvenció de 500.000 €, per a disminuir la inundabilitat del barranc dels Pixadors al seu pas pel nucli urbà.Cal remarcar que el projecte de l'Aldea, ha estat el que ha tingut més puntuació en molta diferència de tot Catalunya, pel que fa a subvencions d'actuacions en conques compartides.

L'actuació consistirà en la substitució de l'actual pont de l'av. Catalunya i un rebaix de la llera del barranc en aquella mateixa zona, fet que comportarà un millor pas de l'aigua i pràcticament sense cap mena de retenció, evitant els perills de desbordament en èpoques de fortes pluges.

Actualment les àrees de l'Aldea, més pròximes del barranc, es troben enclavades dintre del mapa d'inundabilitat de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, fet que comporta impediments legals per a poder edificar habitatges i en aquesta primera actuació disminuirà considerablement aquesta gran àrea d'inundabilitat dintre de la població.

En una segona fase, s'haurà d'afrontar la construcció de bases de laminacions, aigües amunt, que solucionarà pràcticament de manera definitiva, molts de problemes d'inundabilitat a molts d'indrets de la població.

Xavier Royo alcalde de l’Aldea: “Aquests tipus d'obres, potser no tenen la vistositat d'altres, però que són obres totalment necessàries, que hem d'afrontar per a disminuir la inundabilitat tant a la zona del barranc, com altres indrets, destacant que aquest Ajuntament, estem treballant i executant accions en diferents parts del poble, per evitar inundacions de pluja als indrets on més en pateixen, és una tasca que ens costarà molt de temps, però que ja hem posat fill a l'agulla, per a millorar en aquest punt i s'aniran veient actuacions durant aquesta mateixa legislatura” .

 

COMPARTEIX!