Esteu aquí

Benvinguda de l'Alcalde

Xavier Royo Franch - Alcalde de l'Aldea

Benvolguts i benvolgudes,

En aquesta web podreu disposar d'informació del nostre municipi, però a la vegada també tindreu l'oportunitat de poder efectuar molts dels tràmits administratius dels diferents àmbits municipals, així com, no pot faltar el portal de transparència que dóna a conèixer el funcionament de L'Ajuntament, la gestió de les finances i que amb aquest portal, pretenem garantir un apropament més clar, entre la ciutadania i L'Ajuntament.

Aprofitant l'oportunitat que disposo en aquesta benvinguda, us parlaré una mica del nostre municipi.

L'Aldea és un municipi de la comarca del Baix Ebre. Estem situats entre el Delta de L'Ebre i el Parc Natural dels Ports, i pel nostre terme passa el Riu Ebre, que dóna nom a les nostres terres.

La situació equidistant que té el municipi de L'Aldea entre les ciutats de Barcelona i València, la nostra ubicació, les infraestructures de comunicació, com ara l'N-340, l'AP-7 amb dos peatges al nostre terme i l'Estació del Tren, la més important del sud de Catalunya, comporta que L'Aldea, ara per ara, sigui un important nus de comunicació en l'àmbit de Catalunya.

En quan a l’àmbit industrial podem dir que L’Aldea, s’ha convertit en el Hub del sud de Catalunya i en pocs mesos  serà dels més importants de tot Catalunya, ja que les importants implantacions que ens han vingut els darrers anys, ens ha portat a redactar juntament amb la Generalitat de Catalunya, el Pla Director Urbanístic, que dotarà aquest Polígon en 400 ha aproximadament disponibles per a poder rebre implantacions industrials que contemplen Catalunya com a lloc d’ubicació. A part d’altres sols d’activitats industrials, que disposem com DAPSA, Mercaderies, Dia 5 Nord, que també poden rebre noves activitats econòmiques, en un futur no molt llunya disposarem de connexió ferroviària al Polígon Catalunya Sud i  una estació ferroviària intermodal per al transport de mercaderies. Tot plegat i juntament la nostra centralitat geogràfica i les important vies de comunicació que creuen L’Aldea, converteix el nostre municipi en un lloc molt atractiu per ubicar qualsevol tipus d’indústria.

El nostre municipi també compta amb un important comerç de proximitat, ja que històricament, com sempre ens han passat vies de comunicació, s'han implantat comerços que donen servei, no només als seus veïns, sinó a les persones que utilitzen les vies de comunicació que passen per L'Aldea

No podem oblidar que un dels sectors econòmics potents i característics de l’Aldea és l'agricultura, sobretot en l'àmbit d'horta, ja que disposem d'un important nombre d'hectàrees que es dediquen a conrear la terra. Als nostres camps hi podeu trobar des d’arròs fins a oliveres i des de carxofes fins a melons.

La ubicació del municipi és clau, som porta del Delta de L'Ebre, estem a 20 km del Parc Natural dels Ports, a 13 km de Tortosa i de 10 km de la platja més pròxima, això comporta que L'Aldea sigui un lloc òptim per poder escollir com a lloc de pernoctacions per a unes vacances, ja que disposem d'un variat nombre de places d’allotjaments turístics de molta qualitat.

Esperant que aquesta benvinguda us animi a visitar o cercar la possibilitat d'invertir al nostre municipi i a la vegada que aquesta web us sigui del màxim servei possible.

Resto a la vostra disposició.

Atentament

Xavier Royo Franch

Alcalde de L'Aldea