L'Aldea ha viscut una jornada gastronòmica, festiva, tradicional i cultural inoblidable amb la recuperació de la Festa de la Carxofa, un esdeveniment que no se celebrava des de l'any 1996. La primera edició d'aquesta festa recuperada ha estat tot un èxit, reunint 1.500 comensals al recinte de la cooperativa, on s'han servit 5.000 carxofes.
L’esdeveniment ha atret visitants d’arreu de les Terres de l’Ebre i més enllà, amb molts assistents arribant en autocaravanes, gràcies a l’espai reservat especialment per a ells. La jornada ha estat una gran celebració del producte local, amb la carxofa de l’Aldea com a protagonista, servida a la brasa i acompanyada de baldana, salsitxa i pa de pagès amb allioli, fent les delícies dels assistents.
Irene Negre, Regidora de Ciutadania de l’Aldea: “Estem molt contents amb la resposta de la gent. Les entrades es van esgotar molt abans del previst i fins i tot vam servir racions extres de carxofes. Ens ha visitat molta gent del poble, de les Terres de l’Ebre i també de diferents punts de Catalunya, alguns arribant en autocaravana per gaudir d’aquesta festa. Ha estat una jornada de retrobament amb la nostra tradició i un gran impuls per al producte local.”
A més de la degustació gastronòmica, la festa ha comptat amb un ambient tradicional i festiu, amb la cantada i ballada de jotes que han donat un toc cultural a la celebració. Per als més petits, s’han organitzat activitats especials, incloent-hi inflables i l’animació d’una pallassa:” convertint la jornada en un esdeveniment apte per a totes les edats, remarcava Negre”.
Amb aquesta primera edició, l’Ajuntament de l’Aldea ha recuperat i vol consolidar la Festa de la Carxofa de l’Aldea, convertint-la en un referent gastronòmic i cultural del municipi.
Aquesta aposta pel producte local i la tradició té com a objectiu dinamitzar l’economia del territori i fomentar el turisme gastronòmic, situant l’Aldea com a punt de trobada per als amants de la bona cuina i les tradicions populars. L’èxit d’aquesta edició deixa la porta oberta a futures edicions, consolidant-se com una cita imprescindible al calendari gastro-festiu del municipi.