Esteu aquí

L'Alcalde de l'Aldea Xavier Royo, nou president del Consorci d’Aigües de Tarragona

14 febrer 2020
Alcaldia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha nomenat el nou responsable d’aquest consorci en substitució de Meritxell Roigé

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha nomenat Xavier Royo nou president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), substituint Meritxell Roigé. El CAT és un ens constituït el 1985 per captar, tractar i distribuir aigua potable a ajuntaments i indústries consorciades. L’Assemblea General d’usuaris compta amb representació de la Generalitat, les dues comunitats de regants dels marges dret i esquerre de l’Ebre, ajuntaments i indústries del territori que actualment conformen el Consorci. 

 

Nascut  l’any 1966,  Royo treballa des de l’any 1987 en una empresa de serveis energètics on actualment és  cap d’equip d’intervenció. Des del mes de juny de 2019 és l’alcalde de l’Aldea (Baix Ebre) d’on va ser regidor entre els anys 2003 i 2015. També ha estat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre durant la legislatura del 2011 al 2015, període en què va ocupar la presidència del consell d’administració de Baix Ebre Innova. Entre els anys 2013 i 2015 va ser president del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (CODE).

El CAT es va constituir formalment l’any 1985, i capta l’aigua dels canals de l’Ebre, la potabilitza a la planta de tractament de l’Ampolla i la distribueix al conjunt de consorciats. Va iniciar el subministrament el 30 de juliol de l’any 1989 a 26 ajuntaments i 15 indústries fins a assolir a l’actualitat els 63 ajuntaments i 26 indústries consorciades. Abasteix al 85% de la població de la demarcació de Tarragona. Concretament, a l’hivern 800.000 persones i a l’estiu 1,5 milions.

 L’activitat del CAT està regulada per la Llei 18/81 d’actuacions en matèria d’aigües a Tarragona. La norma va establir un pla d’obres de revestiment dels canals dels marges dret i esquerre de l’Ebre, amb l’objectiu de recuperar les pèrdues d’aigua que es produïen per filtració i desbordament, calculades en 12 m³/s, augmentant així l’eficiència i el cabal de la xarxa de reg del Delta de l’Ebre. La llei també va determinar una concessió màxima de fins a 4 m³/s a disposició del consorciats que formen el CAT per satisfer les demandes d’aigua potable dels municipis i indústries del conjunt de la demarcació de Tarragona.