Esteu aquí

L'Ajuntament de l'Aldea aprova el Protocol per a la Prevenció i l'Abordatge de l'Assetjament Sexual


ARXIUS RELACIONATS


17 juny 2024
Igualtat

L'Ajuntament de l'Aldea a la sessió plenària ordinària de dijous 13 de juny ha aprovat un protocol innovador per a la prevenció i l'abordatge de l'assetjament sexual, per raó de sexe, embaràs o maternitat, així com per orientació sexual o identitat sexual. Aquesta mesura, impulsada per la Comissió d'Igualtat, forma part del Pla Intern d'Igualtat per al període 2024-2028.

Aquest protocol té com a objectiu prevenir, detectar i actuar davant de situacions d'assetjament, assegurant un ambient laboral segur i respectuós. A més, compleix amb la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGBTI i erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Annabel Blanch regidora d’Igualtat i Gènere: ”Tal com ens vam comprometre en el nostre programa electoral,  estem treballant intensament per posar en marxa el nou Pla d’Igualtat en el qual s’inclourà aquest protocol que ara posem en marxa.   Per a aquest consistori garantir els drets de tots els ciutadans en matèria de gènere, maternitat,  identitat sexual i orientació sexual és fonamental, començant per la plantilla municipal. Per això seguirem promovent eines i polítiques que ens apropin cada dia més a una societat moderna i lliure d’assetjament i discriminació. L’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, embaràs o maternitat, orientació sexual o identitat sexual, no seran permesos ni tolerats sota cap circumstància i, per tant, no han de ser ignorats i seran sancionats amb contundència”.

La implementació del protocol no només respon a la necessitat de complir amb la legislació vigent, sinó que també forma part d'una política global de prevenció d'igualtat de gènere. La sensibilització i formació del personal de l'Ajuntament són claus per a la seva efectivitat, amb continguts que aborden la igualtat entre dones i homes i la igualtat de gènere.

Aquest protocol ofereix recomanacions específiques per al personal involucrat en els procediments d'activació, amb l'objectiu d'ampliar les mesures de prevenció de riscos laborals i assegurar un ambient de treball més segur.

També compleix amb la Llei 5/2008, per erradicar la violència masclista, i la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones LGBTI.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de l'Aldea reafirma el seu compromís amb la igualtat i la seguretat en l'àmbit laboral, promovent un entorn de treball lliure de qualsevol assetjament.