VOLEM MILLORS SERVEIS FERROVIARIS D’ALTA VELOCITAT


des. 2019

A meitats de gener, entrarà en funcionament el nou tram de via d'ample europeu a la zona d'Hospitalet de L'Infant, fet que hauria de comportar la millora de la xarxa ferroviària en aquesta zona i un previsible augment de prestacions a les comunicacions ferroviàries.

Però tot i que qualsevol posada en marxa d'una infraestructura com aquesta sempre representa una millora per als usuaris, sembla que RENFE/ADIF, no pensen el mateix, ja que clarament no aposten, ni per les freqüències, ni pels serveis que els havien demanat tant la Generalitat com els Ajuntaments del territori, entre ells el de l'Aldea.

Han estat moltes les reunions, trucades i mocions que hem estat treballant durant aquestes darreres setmanes i el resultat ha estat, que de tots els serveis que teníem fins ara.Ens retiren totes les parades i freqüències que teníem fins ara amb l'Euromed, per valoracions estricaments comercials, segons indica RENFE.

A canvi ens posen una freqüència d'un semidirecte amb un tren Avant, amb sortida de Tortosa i parades a l'Aldea (6.25 h), parades a Cambrils i Camp de Tarragona, fins a Barcelona (7.55 h), amb un temps de trajecte d’1 h 30 min. Aquest tren tornarà cap a les TTEE, a les 16.30 h de Barcelona.

També modifiquen l'aturada d'un Talgo que passava a les 11.30 h aproximadament i ara s'aturarà a les 8.30 h del matí a l'estació de L'Aldea.

En definitiva, volíem mantenir l'aturada de l'Euromed i no ha estat possible, però per suplir aquest servei, hauria estat més adient, dotar de fins a quatre freqüències diàries, el servei dels Avant amb un trajecte d’1h 30 min, tal com demanava el territori i la Generalitat, però ens hem trobat amb la intransigència del Ministerio de Fomento, de RENFE i d’ADIF.

Tot i això, tant els Ajuntaments afectats, com la mateixa Generalitat, no ens conformem en aquests serveis i no defallirem per augmentar la millora de serveis ferroviàries, tant al territori com principalment a l'Estació de Tren de l'Aldea, que és la més important del territori.