Publicació al butlletí INFOALDAIA núm. 41


nov. 2018

RECORDEM L'Ú D'OCTUBRE

El dia 1 d'octubre de l'any passat segur que serà per tots natros un dels dies especials de la nostra vida que mai ja no oblidarem però sobretot per haver compartit tot això tots junts colze a colze. Persones que van estar a taula, coordinadors, voluntaris, gent que ens portava cocs, persones que malgrat la seva edat, amb cadira de rodes venien a votar, joves que es van quedar per protegir el poliesportiu, no he viscut mai tanta unió i tanta energia, tinguéssim el pensament polític que tinguéssim, això no importava, la unió per protegir les urnes, perquè elles eren el símbol de la nostra llibertat i de la democràcia en estat pur.

La llibertat per decidir el nostre futur era el que defensàvem, votéssim si o no, abstenció o nul això no importava, volíem autodeterminar-mos.

La resposta de l'estat central va ser autoritària i desmesurada, precisament per això els policies nacionals i guàrdia civils estaven aquí, siguem clars, no van venir a requisar urnes van venir a pegar.

No hi contaven, però es van trobar en la dignitat del poble català, allò que ells no tenen i mai tindran, covards amagats darrera d'uns jutges i unes lleis fetes a la seua mida i de la seua policia política.

Volen convertir la nostra dignitat en humiliació, i com a càstig tenim al nostre govern empresonat i exiliat. Hostages a les seues mans per tenir-nos sotmesos.

Si, mos volen sotmesos i continuem de peu, per això estem aquí, per recordar que l'1 d'octubre de 2017 vam començar un nou camí. Que lluny d'acovardir-nos, plantem cara, perquè malgrat els sacrificis que haurem de fer, ho sabem, lluitarem per la democràcia, per la llibertat de Catalunya i per la dels nostres fills.

No hem de defallir, ham de continuar, sense violència, tenim ADN de gent de pau, això ens dona la força. I no oblidem: vam guanyar, magrat tot, vam guanyar, 2.286.217 persones vam votar i un 90,18 % dels vots vam decidir que volíem un estat en forma de república.

Així que endavant i fem camí, visca l'Aldea i visca Catalunya lliure.