LES NOSTRES TRADICIONS, LA NOSTRA CULTURA !


oct. 2019

Des del grup municipal de Junts per L'Aldeavolem manifestar el nostre total desacord amb l'aprovació de la Proposta presentada pel Grup Parlamentari de Catalunya En Comú Podem al Parlament de Catalunya per abolir la feta dels correbous a tota Catalunya el passat 26 de setembre.

Aquesta proposta va prosperar gràcies als vots de la majoria de la cambra, sense tenir en compte en cap moment la sensibilitat del territori. Els alcaldes i regidors ens hem vist abocats a tenir un front comú per tal de defensar les nostres tradicions, en definitiva la nostra cultura. No volem que ens entenguin ni que siguin partícips d'aquesta tradició, simplement demanem que la respectin, com nosaltres hem respectat en tot moment la normativa reguladora de la Generalitat de Catalunya referent als correbous.

Aquesta iniciativa atenta frontalment contra la nostra cultura i tradició i a més a més, donada l'antiguitat i constància de la nostra festa, l'altíssima participació ciutadana i l'acceptació de forma general a la mateixa, la seva abolició crearà un gravíssim problema social i cultural a les nostres Terres.

Per això hem escrit al MH President de la Generalitat de Catalunya i a tots els grups polítics del Parlament demananat-los respecte per la nostra tradició ja que nosaltres respectem la seguretat i el benestar dels animals i per això demanem enèrgicament que es deixi d'inferir en la celebració de festes i tradicions tan emblemàtiques com són els correbous a les nostres Terres.