CoronaVirus - l'Aldea

 

 

 
19 gener- Actualització dels contagis de la COVID-19 a les Terres de l'Ebre

Bona tarda us informem dels contagis de la COVID-19 a 19 de gener de 2022 a les Terres de l’Ebre:
Contagis Terres de l’Ebre: 884 casos nous 
L’Aldea: 21
#coronavirus #lAldea #COVID19


18 gener/18:46h -Actualització dels contagis de la COVID-19 a les Terres de l'Ebre

Bona tarda us informem dels contagis de la COVID-19 a 18 de gener de 2022 a les Terres de l’Ebre:
Contagis Terres de l’Ebre: 855 casos nous 
L’Aldea: 25
#coronavirus #lAldea #COVID19


17 novembre/17:40h - Actualització dels contagis de la COVID-19 a les Terres de l'Ebre

Bona tarda us informem dels contagis de la COVID-19 a 17 de gener de 2022 a les Terres de l’Ebre:
 Contagis Terres de l’Ebre: 662 casos nous 
L’Aldea: 16
#coronavirus #lAldea #COVID19


14 gener/17:38h - Actualització dels contagis de la COVID-19 a les Terres de l'Ebre

Bona tarda us informem dels contagis de la COVID-19 a 14 de gener de 2022 a les Terres de l’Ebre:
Contagis Terres de l’Ebre: 619 casos nous 
L’Aldea: 15
#coronavirus #lAldea #COVID19


13 desembre/17:20h - Actualització dels contagis de la COVID-19 a les Terres de l'Ebre

Bona tarda us informem dels contagis de la COVID-19 a 13 de gener de 2022 a les Terres de l’Ebre:
Contagis Terres de l’Ebre: 754 casos nous 
L’Aldea: 22
#coronavirus #lAldea #COVID19


12 gener/17:38h - Actualització dels contagis de la COVID-19 a les Terres de l'Ebre

Bona tarda us informem dels contagis de la COVID-19 a 12 de gener de 2022 a les Terres de l’Ebre:
Contagis Terres de l’Ebre: 703 casos nous 
L’Aldea: 17
#coronavirus #lAldea #COVID19


28 de març de 2020 - 11:10h

IMPORTANT Canvis Atenció Primària.

https://bit.ly/2xvgR8i

28 de març de 2020 -13:15h

INTERESSANT: hem creat un apartat web sobre rumors relacionats amb COVID19. Recollim els rumors (whatsapp, vídeos,...) que sabem que circulen. Així qualsevol pot contrastar-ho : Departament d'Interior.

https://bit.ly/2WO4Mpj

27 de març de 2020 - 9:00h
 

26 de març de 2020 -19:00h

Qüestionari restriccions COVID19 (Actualització 26032020 15h ).

https://bit.ly/39lCl4W

26 de març de 2020 - 19:00h
 

Suport i adhesió de l'Ajuntament de L'Aldea al “Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus"
 L’Alcalde-President Xavier Royo Fanch, ha signat un decret manifestant el suport i aprovant l’adhesió de l’Ajuntament de L’Aldea al “MANIFEST DELS ENS LOCALS DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS”.
Podeu consultar el Decret de l'Alcaldia aquí:
https://bit.ly/2JioSjO .

26 de març de 2020 - 18:00h
Actualització fase emergència PROCICAT La situació excepcional provocada pel Covid-19 motiva mantenir el Pla d'actuació del PROCICAT per malalties transmissibles emergents activat en emergència-1. El Govern ha presentat una resolució al govern espanyol sol·licitant ampliar el confinament intern de tota la ciutadania de la Conca d'Òdena, atès l'elevat Impacte del coronavirus en aquesta zona. Des del següent enllaç es pot descarregar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma per la crisi sanitària per la COVID-19 en diferents formats, així com el document amb les respostes a les preguntes més freqüents sobre aquest certificat:
https://bit.ly/39ktsIN
En aquest enllaç podeu trobar la relació de la normativa publicada al BOE en relació amb la crisi sanitària pel COVID-19:
https://www.boe.es/biblioteca_juridica/codigos/codigo.php….

 

26 de març de 2020 - 13:56h

Jove queda't a casa.

25 de març de 2020 - 20:00h

Qüestionari restriccions COVID19 (actualització) v20200325 20h.Versió 25/03/2020 20 h. Noves preguntes o modificacions d’anteriors en color blau

https://bit.ly/3duZx3I

25 de març de 2020 - 19:00h

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre reorganitza hospitals i atenció primària per atendre els pacients amb COVID19

La reordenació de fluxos per especialitats entre els diferents dispositius hospitalaris s’aplicaran a partir del divendres 27 de març 

L’Hospital Verge de la Cinta serà de referència per a pacients COVID19, la Clínica Terres de l’Ebre assumirà l’atenció materno-infantil de la regió i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre concentrarà l’atenció de trauma que necessiti cirurgia 

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital de la Santa Creu assumiran l’atenció a pacients COVID19 intermèdia

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha previst fer una reorganització dels fluxos assistencials hospitalaris a la regió per fer front a l’augment de casos de SARS-CoV-2 que s’esperen per als pròxims dies i per garantir l’atenció de la resta de la patologia urgent. Així ho defineix el pla de contingència elaborat per la regió amb consens de tots els proveïdors que configuren els hospitals i centres sociosanitaris del Sistema de Salut de Catalunya (SISCAT). En tot moment s’han seguit les recomanacions del Servei Català de la Salut respecte als perfils i a les reordenacions de fluxos tant per a pacients amb COVID com per a pacients no COVID. Per això en tots els dispositius s’han definit dos circuits per diferenciar usuaris amb sospita COVID dels que no en tenen

Així, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) es converteix en l’hospital de referència per als pacients crítics, semi-crítics i aguts d’alta i mitjana complexitat. Per això, incrementarà la seva capacitat de llits per atendre aquesta tipologia de pacients i s’hi traslladaran, entre altres, respiradors d’altres centres per tal de concentrar-ne l’assistència. 

A més, l’HTVC continuarà amb la cirurgia de la Regió Terres de l’Ebre, tal i com es va anunciar en començar la detecció de positius al territori. Així mateix, l’HTVC mantindrà altres dispositius com els serveis per a pacients immunodeprimits i pacients d’altres especialitats no COVID.

La Clínica Terres de l’Ebre (CTE) assumirà tot el servei de ginecologia i obstetrícia de de l’HTVC i de pediatria a excepció de l’àrea d’influència de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME).  A tal efecte s’habilitaran a la CTE sales de parts segons les previsions de la Regió Sanitària. També s’hi traslladaran el material i l’equip de professionals per assegurar l’atenció obstètrica i ginecològica. Així mateix, es definiran com en tots els dispositius dos circuits per tal de separar les persones amb sospita de COVID de les que no en tenen. 

A la CTE també s’hi concentrarà tota l’atenció pediàtrica hospitalària de la regió, a excepció de la de l’HCME que seguirà atenent els xiquets i xiquetes de la seva àrea d’influència. A la CTE s’hi traslladarà la unitat neonatal per tal d’assegurar l’atenció al prematur. Els professionals pediatres de l’HTVC seran els responsables d’atendre aquestes necessitats a la CTE. Igualment s’atendran urgències recomanant que els casos de sospita COVID es dirigeixin a l’HTVC. 

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre concentrarà tota la patologia traumàtica urgent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre. Els professionals de l’equip de traumatologia de l’HCME i els de l’HTVC seran els que assumiran aquest servei. L’HCME atendrà casos COVID de baixa complexitat.

L’HCME seguirà atenent tot tipus d’urgència i derivarà a l’HTVC els pacients que no compleixin criteris d’intermedi. Així mateix, continuarà realitzant l’atenció a l’embaràs, la pediatria, cirurgia i la resta d’especialitats de la seva àrea d’influència.

L’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) assumirà l’atenció intermèdia casos de COVID aguts i de baixa complexitat. L’HCA seguirà atenent tot tipus d’urgència i derivarà a l’HTVC els pacients que no compleixin criteris d’intermedi.

L’Hospital de la Santa Creu (HSC) assumirà l’atenció intermèdia per a casos COVID de qualsevol edat, tot i que prioritàriament gent gran fràgils.  També assumirà l’atenció intermèdia per a casos no relacionats amb COVID seguint els criteris de derivació i cartera del Pla director sociosanitari i tot pacient de residència que ho requereixi.

Es continuarà realitzant com és habitual el tractament d’hemodiàlisi amb mesures de precaució en aïllament dels casos positius i de sospita.

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre té el seu propi pla de contingència, ja ha concentrat i reordenat  la seva activitat, com vàrem informar la passada setmana i, col·laborarà amb atenció primària fent suport a residències de discapacitats i allò que sigui necessari i a hospitalització en cas de sospita o cas confirmat lleu. A més aplicarà aïllaments i proteccions i si es requereix trasllat per empitjorament contactarà amb 061 per buscar el recurs més adient.

El pla de contingència preveu, si és necessari habilitar dispositius com l’antiga residencia d’avis d’Amposta, places de residència que encara no estan ocupades com la Residència de Batea, VIMA de Sant Carles de la Ràpita i l’Onada de l’Ametlla de Mar. Aquestes places permetran augmentar la capacitat hospitalària de la regió sanitària. També es contempla si fos necessari utilitzar places hoteleres. 

Reorganització en l’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre

Des de l’inici d’aquesta crisi s’han realitzat actuacions de reordenació dels dispositius de primària per poder garantir l’atenció urgent, l’atenció telefònica i l’atenció domiciliària concentrant l’activitat en alguns Centres d’Atenció Primària. També s’han reforçat els equips domiciliaris i intensificant l’atenció a residències i persones vulnerables. També s’ha realitzat el seguiment a persones amb aïllament domiciliari amb símptomes de COVID.

Així mateix, tots els punts d’atenció continuada han implantat un circuït de triatge per tal de diferenciar la patologia respiratòria de la resta. 

Les mesures concretes que afecten el reordenament a primària també s’aplicarà a partir del divendres 27 de març.

A la Terra Alta l’activitat s’assumeix des del CAP Gandesa igual que el Punt d’Atenció Continuada.

A la Ribera d’Ebre l’atenció es concentrarà al CAP de Flix i al CAP de Móra la Nova. Al CAP de Móra la Nova l’atenció continuada durant els caps de setmana i festius es realitzarà les 24h. S’informa que el Punt d’Atenció Continuada situat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre deixa d’estar operatiu durant aquest període.

Al Baix Ebre, es manté l’activitat al CAP Temple, al CAP Baix Ebre, al CAP de l’Aldea, al CAP Deltebre i al CAP de l’Ametlla de Mar. Els Punts d’Atenció Continuada seran al CAP de l’Aldea, CAP Deltebre i CAP Temple. Deixa d’estar operatiu el Punt d’Atenció continuada de Xerta i el Punt d’Atenció continuada de l’Ametlla de Mar.

A la comarca del Montsià l’atenció es concentrarà al CAP d’Ulldecona, al CAP d’Amposta i al CAP de Sant Carles de la Ràpita. Els Punts d’Atenció Continuada seran al CAP de Sant Carles de la Ràpita, al CAP d’Ulldecona i al CAP d’Amposta. Destacar que aquest punt d’atenció continuada a Amposta s’ubicarà al CAP i no a l’Hospital Comarcal d’Amposta com fins ara. 

L’atenció pediàtrica, per poder garantir espais diferenciats de l’atenció d’adults, es reubicarà. Així, la línia pediàtrica del CAP Baix Ebre es desplaça al CAP Roquetes. A la resta del territori es garantiran els circuïts separats d’atenció a la població pediàtrica.

Amb aquesta reordenació s’incrementaran els dispositius d’atenció domiciliaria a tot el territori.

Si fos necessari adoptar noves mesures des de la Regió Sanitària s’informarà de com es redefiniran dispositius i quan s’aplicarien les noves mesures.

Així mateix, des d’avui, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre amb el suport de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre ha habilitat el telèfon mòbil per a ciutadans:   630.450.606 d'atenció i suport psicològic en relació amb la crisi del coronavirus, a les víctimes del Covid-19, en horari de dilluns a divendres de 8.00 h a 20.00 h.

Tortosa, 25 de març de 2020

23 de març de 2020 - 13:40h
Des de la Regidoria d’Igualtat de  l'Ajuntament de l’Aldea, conjuntament amb l’Institut Català de les Dones ICD  us  recordem el servei de telèfon gratuït 24h: 900 900 120 d’atenció a la dona. També existeix la modalitat escrita: 900900120@gencat.cat amb atenció les 24h.
D’altra banda, les persones interessades podeu trobar tota la informació sobre els serveis d’atenció a la dona al web

http://dones.gencat.cat/ca/inici  i a les xarxes socials institucionals.

23 de març de 2020 - 09:30h

Qüestionari restriccions COVID19 v20200322 20h

PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 A CATALUNYA

Noves preguntes o modificacions d’anteriors en color blau

https://bit.ly/3bo9jCP

23 de març de 2020 - 09:00h
Quotes a les famílies del Centre de Dia i la Llar d’Infants Municipal
L'Ajuntament de l'Aldea us comunica que, donada l'excepcionalitat del moment d'acord amb les mesures preventives pel COVID-19 i tenint en compte que no s'està prestant el servei als usuaris, durant aquest període no es cobraran les quotes del Centre de Dia per a la gent gran ni les quotes de la Llar d'Infants. Aquesta decisió, presa conjuntament amb la concessionària l'Onada, té efectes des del dia del tancament dels dos centres.
L'Ajuntament estarà sempre al costat de les famílies, aprofitem també per recordar que si hi ha alguna persona que requereixi ajuda domiciliària es pot posar en contacte al 977 450012 i deixar les seves dades, per procedir amb Serveis Socials a donar la resposta adequada.
23 de març de 2020 - 11:25h
S'ha de fer un mapa de calor del  COVID19 a Catalunya , la conselleria de Salut està demanant que ens instal·lem l'app i responem, tothom, encara que estiguem bé

http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/stop-covid19-cat/? 

Tot pel mapa !!! 

 
15:25h/21032020
Comunicat de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre en relació a les mascaretes de roba que es cusen a casa

En relació a les mascaretes de roba que de forma altruista estan cosint des de diferents punts del territori, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre vol informar sobre diferents aspectes:

· En primer lloc agraïm la solidaritat de totes les persones que tenen propostes en aquests moments.
· Informem que les mascaretes que es poden fabricar a casa, mitjançant roba de cotó, no són vàlides per a l’ús sanitari.
· Aquestes mascaretes poden ser utilitzades a títol individual per a realitzar trajectes curts, sempre a títol individual i no com a prescripció mèdica.
· Demanem que aquelles persones que les estan elaborant no ho facin en grup i se segueixin les indicacions de confinament que s’han establert fins el moment. És important no moure’ns de casa si no és per raons imprescindibles. 
· Insistim en mesures de prevenció i protecció individual com el rentat de mans de forma habitual i repetida durant el dia.
· Finalment, us recordem que per qualsevol iniciativa de donacions de material o altres podeu omplir el qüestionari  


13:09h/21032020

 Dubtes i FAQs sobre el certificat autoresponsable estat alarma  https://bit.ly/2Uv6VU2 
#coronavirus

 

10:58h/2103202010:58h/21032020

Qüestionari restriccions COVID19 v20200320 21:00 h
PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 A CATALUNYA
Noves preguntes o modificacions d’anteriors en color blau
   https://bit.ly/3bgTtKs  
10:00h/21032020     

 • IMPORTANT #ProteccióCivil edita 1 model de Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc d'estat d’alarma per facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per 1 de les causes autoritzades. 
 • ENTRA EN VIGOR DILLUNS A LES 00.00 h. 
 • *El CAD (certificat autoresponsable de desplaçament) no es un document ni obligatori ni normatiu. Es per facilitar la feina a la Policia en cas de control.
 • Dilluns (23032020)també es podrà emplenar el document via web

Enllaç 
https://bit.ly/3a9uXdV


 
17:30h/20032020
Continuem la neteja dels espais públics

Des de la regidoria d'Acció Urbana i Rural continuem la neteja dels espais públics, avui realitzant una desinfecció exhaustiva a la zona de l’estació de l’Aldea. Hem de guanyar entre tots la lluita contra el #coronavirus 
 
13:00h/20032020
 PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 A CATALUNYA
Versió 20/03/2020 13.00h. 
Noves preguntes o modificacions d’anteriors en color blau
https://bit.ly/2UpD13v

09:30h/20032020

Informació d'interès 
Per evitar anar al CAP, hem creat un circuit alternatiu per aconseguir el Pla de medicació 

 •  Quan calgui anar a buscar els medicaments habituals o el Pla de medicació hagi caducat, en lloc d’anar al CAP, el pacient anirà a la farmàcia, sempre amb la TSI. El farmacèutic o farmacèutica podrà consultar el Pla a través de la TSI si no li porten en paper.
 •  Si la medicació ja estava en el Pla, es dispensarà; si hi ha medicació de control especial, no la dispensarà i demanarà al pacient que es posi en contacte amb el seu metge preferentment a través de l’eConsulta o, si no és possible, telefònicament. El metge farà la valoració clínica i emetrà la recepta electrònica corresponent, que estarà disponible a La Meva Salut.
 •  Caridad Pontes, Gerent del Medicament del #CatSalut, en dona tots els detalls en aquest vídeo: https://bit.ly/2vy5onM

 

 •  Segueix Salut a Telegram https://t.me/salutcat

18:00h/19032020

Restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya (Versió 19/03/2020 18:00h). Noves preguntes o modificacions d’anteriors en color blau.Descarrega't el pdf amb l'actualització de les restriccions del Centre d'Emergències de Catalunya bit.ly/2xSQcCE #coronavirus #lAldea

13:47h/19032020
L’Ajuntament de l’Aldea està realitzant neteges intenses i extremes als espais públics on hi ha més afluència de gent i vies de la població, a causa del #coronavirus. L’equip del Serveis Municipals està treballant per desinfectar i evitar així la possible propagació del #coronavirus. El Govern Aldeà agraeix públicament  a l’empresa Curmac Elevació S.L per la seua implicació amb el nostre  poble.

12:20h/19032020

L’Ajuntament us comunica que com a resultat de la crisis del COVID-19, el procediment de recaptació municipal serà el següent amb tots els impostos i taxes:
 
·        Recaptació Voluntària Es suspèn el termini cobrament en voluntària de tots el padrons de caràcter col•lectiu. De moment, tampoc es posaran al cobrament nous padrons. En el moment oportú, s'acordarà novament tant la modificació de les dates de cobrament dels padrons suspesos com l'aprovació de nous terminis de pagament per als padrons que es vagin aprovant. 
·        Recaptació Executiva No s’iniciarà el procediment de constrenyiment per deutes no abonats en voluntària. Es suspèn, també, la tramitació dels expedients executius en curs. 
·        Fraccionaments, ajornaments i Pagaments Personalitzats Els cobraments que s’havien d’efectuar a partir del dia 20/03/2020 sota aquestes modalitats de pagament queden ajornats fins el dia 30/04/2020. 
·        Inspecció i procediment sancionador Es suspèn tots els procediments d'inspecció i sancionadors de tot tipus, inclosos els de trànsit i convivència, en virtut del Reial decret pel qual es va declarar l'Estat d'Alarma. La seva tramitació es reprendrà quan s'aixequi dita suspensió.
11:31h/19032020
Jo actuo per donar
El Servei Català de la Salut ha engegat el projecte Jo actuo per donar i ha habilitat a la web del Canal Salut un formulari  https://bit.ly/395v0Gi ,per articular la recollida de totes les donacions de material per al sistema sanitari que ofereixen tant empreses com persones particulars, en el marc de la campanya Jo actuo. Quan es registri una en el marc de la campanya #Joactuo .
Quan es registri una proposta de donació, el CatSalut es posarà en contacte amb la persona donant per acordar com fer el lliurament de la donació.

10:59h/19032020
Tens 15 minuts per a tu ?
https://youtu.be/YTzteNpFpv4
Els vídeos han estat elaborats gràcies a la col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), i poden ajudar a fer activitat física durant el confinament de les persones.
·         Tens 15 minuts per a tu? (1) - https://www.youtube.com/watch?v=YTzteNpFpv4
·         Tens 15 minuts per a tu? (2) - https://www.youtube.com/watch?v=LCHcf3PePNU
·         Tens 15 minuts per a tu? (3) - https://www.youtube.com/watch?v=ePO3D8SPglc
 


10:23h/19032020
Iniciatives pròpies del bons nets
(https://www.youtube.com/watch?v=PFePrrnN0Gs&feature=youtu.be)
o    Truca als avis i explica'ls com evitar la COVID-19
(https://www.youtube.com/watch?v=ZbDIIigy59Q&feature=youtu.be)
· Fitxers d’àudio en diferents idiomes amb consells sobre el coronavirus
(http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/Audios_altres_llengues/COVID-19-portugues.mp4)
· Desinfecció en espais i instal·lacions de concurrència pública (http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/serveis-desinfeccio-espais-publics.pdf)


 

09:00h/19032020
Fes el seguiment i vigilància dels teus símptomes de coronavirus amb l’App STOP COVID19 CAT

Disponible en iOS 

 https://apps.apple.com/app/id1502992288

Disponible en Android 

 https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.StopCovid19Cat

19:00h/18032020
PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 A CATALUNYA Versió 18/03/2020 20:00h. Noves preguntes o modificacions d’anteriors en color blau

document pdf


 

11:33h/18032020
Preguntes sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya , descarrega't el document complet amb tots els dubtes que tens sobre el #coranavirus , Què puc fer i què no?
document pdf

bit.ly/3b2RwRF

 
 
 
10:47h/18032020
Consells bàsics per mantenir una alimentació saludable durant el confinament #RegidoriadeSalut #Coronavirus #lAldea
document pdf
 
5 consells per un confinament saludable #coronavirus
09:30h/18032020
document pdf

 
18:00h/17032020
Des de la regidoria d’Acció Urbana i Rural i després de les recomanacions rebudes per l’Agencia de Residus de Catalunya, la deixalleria de l’Aldea queda tancada fins nou avís, per tal de no incórrer en riscos innecessaris amb la propagació del #Coronavirus.
 
12:09 h/17032020
Persones dependents i amb mobilitat reduïda
Des de la regidoria de Foment a les Persones informem que totes aquelles persones que es troben soles i no tenen a cap familiar que les pugui ajudar per anar a buscar aliments o altres necessitats importants  o  totes aquelles  persones que estiguin assabentats de persones dependents i amb mobilitat reduïda , podeu trucar a l’Ajuntament al telèfon 977 450012 , per facilitar telèfon i dades de la persona en qüestió.

 

11:00 h 17032020
 

 COVID-19. Com explicar als infants el que està passant

Recursos per a les famílies

 

Li he d’explicar què passa? És massa petit per entendre-ho? M’anticipo i li dic alguna cosa per si el coronavirus arriba a Catalunya? El veig preocupat, què li dic?...

Aquestes són algunes de les preguntes que ens plantejàvem pares i mares quan la situació pel coronavirus es va agreujar i estàvem pendents de què passaria a Catalunya.

Un cop es van tancar les escoles el passat divendres, les famílies ens demanaven què fer tantes hores amb els nens a casa.

De ben segur que els infants ens estan fent preguntes i ens demanen respostes que molts cops no sabem si respondre o com ho hem de fer.

Des del nostre equip us donem algunes pautes que us poden ajudar:

- En primer lloc cal parlar amb ells i explicar-los de forma tranquil·la quina és la situació.

- Cal respondre a les seves preguntes. Els nens i nenes tenen accés a molta informació (televisió, internet, xarxes socials, converses dels adults...) i això els porta a fer hipòtesis i treure les seves pròpies conclusions. Si no entenen bé què està passant poden arribar a tenir por i en alguns casos presentar símptomes d’ansietat. Per aquest motiu els hem d’ajudar a destriar la informació i a interpretar-la.

- Si no tenim resposta a alguns dels seus interrogants no els hem de mentir. Hem de ser honestos i explicar-los que no tenim totes les respostes. Depenent de l’edat dels infants, podem buscar les respostes conjuntament.

- Hem d’utilitzar un vocabulari apropiat a la seva edat, sense tecnicismes que els provoquin encara més dubtes.

- És fonamental insistir en aspectes de prevenció com rentar-se sovint les mans encara que no haguem de sortir al carrer.

- Cal que entenguin els conceptes confinament, aïllament i quarantena com una mesura de prevenció per no posar-se ells malalts o per no contagiar als altres.

- Els hem d’anticipar com ens organitzarem a nivell familiar durant el període que no hi hagi escola i hagin d’estar a casa. Hem d’evitar, en la mesura de lo possible, la improvisació i els canvis inesperats. Cal que sàpiguen qui els cuidarà cada dia. Tot allò que haguem parlat prèviament amb ells els donarà seguretat i tranquil·litat.

- Hem d’establir un horari amb les rutines diàries. Això els donarà seguretat i ens pot ajudar a preveure situacions de conflicte. Podem proposar-los elaborar l’horari conjuntament per a què entenguin millor què és el que succeirà els propers dies.

- Hem de buscar temps per a tot: jugar, fer deures, veure la televisió, llegir, escoltar música, ballar, cuinar... També podem preparar una taula d’exercicis físics per mantenir-nos en forma.

- La recomanació de no sortir de casa no ha de ser un impediment per a què els infants puguin trucar per telèfon, fer videotrucades o escriure per WhatsApp. Hem de facilitar moments en que puguin parlar amb familiars i amics.

- Tots hem d’entendre que no és un període de vacances escolars i que és fonamental tenir uns horaris establerts que ens ajudin a mantenir el major nombre d’hàbits possibles i el bon estat emocional.

 

Webs d‘interès

  https://bit.ly/38T5Jz3  

14.00 h /16032020

L'Ajuntament de L'Aldea constitueix el Comité d'Emergències Municipal

L'Ajuntament de L'Aldea ha constituït el Comité d'Emergències Municipals per tal de complir amb les normes dictades per l'Estat central i la Generalitat de Catalunya per contenir l'expansió del virus SARS-CoV-2 (coronavirus), cal l’adopció de mesures extraordinàries i de caràcter temporal amb la finalitat de reduir el risc d’exposició i transmissió del virus.

Podeu consultar el decret d'alcaldia dictat a l'arxiu adjunt.

NORMATIVA ESPECÍFICA

 • Els estats d’alarma, excepció o setge: MÉS INFORMACIÓ
 • Què implica la fase d'EMERGÈNCIA 1 del Pla PROCICAT: ENLLAÇ
 • Fases del Pla PROCICAT: ENLLAÇ
 • Pla d'actuació del PROCICAT per malalties emergents: MÉS INFORMACIÓ

 

- Què han de fer els ajuntaments? (Font: PLA PROCICAT)ENLLAÇ

- Recomanacions pels municipis

 • Recomanacions per als municipis en el marc del Pla d’Actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc: 

MÉS INFORMACIÓ

- Divulgueu els materials editats per a la ciutadania

ENLLAÇ

- Informació per a l'Administració local

ENLLAÇ
 

decret d'alcaldia13:15 h/16032020
Des de la regidoria de Salut i a petició del CAP L’Aldea.Es demana a la ciutadania que per qualsevol gestió truqueu als telèfons del CAP 977 451213 o al 977 451230.
Heu de saber que:
1. Les receptes es renovaran automàticament per evitar el desplaçament.
2. Si us voleu visitar truqueu
3. Si teniu gestions pendents, us trucaran des del CAP.
EVITEU ANAR AL CAP
 
11:50h /16032020
Ja està disponible l'App 061 de Salut Respon.Per evitar col•lapsar el telèfon.
http://sem.gencat.cat/ca/061CatSalutRespon/app-061/
13:42h /15032020
 

:
 
12:35h /15032020
Si necessites contactar amb el teu CAP ó amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions, informació fes-ho a qualsevol hora, els 7 dies de la setmana a: http://www.icsebre.cat/wg/contacta/
et donarem resposta en menys de 24 h. Ajuda a que us ajudem. @salutcat
 
10:55 h/15032020

BAN URGENT DECLARACIÓ D'ESTAT D'ALARMA
Atesa la necessitat d'evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i la declaració de l'Estat d'Alarma, els ciutadans només podran circular per la via pública, quan sigui imprescindible , per a les següents activitats:
 

a) Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

 b) Assistència a instal·lacions sanitàries.

c) Desplaçament al lloc de treball per a prestació laboral, professional o empresarial.

d) Tornar al lloc de residència habitual.

e) Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f) Desplaçament a entitats financeres

g) Per causa de força major o per situació de necessitat.

h) Qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa degudament justificada.

 

Es  permetrà la circulació de vehicles  particulars  per les vies d'ús públic per a la realització, de les anteriors activitats o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei. Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l'autoritat.

 

09:00 h/15032020
PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 A CATALUNYA (versió 15/03/2020 9:00 h )

https://bit.ly/3b1cKiV

 

14:00h/14032020
Usem de forma responsable els recursos sanitaris

 
13:30 h /14032020
Resum restriccions COVID-19 #Coronavirus
13:00 h /14032020
Esglésies de Sant Josep i Sant Ramon
Des de la regidoria de Ciutadania de l'ajuntament de l'Aldea us informem que les esglésies de Sant Josep i Sant Ramon no faran misses fins nova ordre per evitar la propagació del #CoronaVirus
11:00h/14032020
Clausurades totes les zones infantils de l'Aldea
 Des de la regidoria de Salut de l’Ajuntament de l’Aldea i seguint les restriccions del Govern de la Generalitat i amb motiu d’evitar la propagació del #CoronaVirus , queden clausurades totes les zones infantils de les places d’esbarjo de la població. @emergenciescat

12:00h/14032020
Què puc fer i que no? FAQs del #coronavirus
Document complet aquí
https://bit.ly/2WeRYbg
 
23:00 h /13032020
A partir d’aquest dissabte 14 de març, i segons indica la Generalitat de Catalunya, s’hauran de tancar els bars, cafeteries, restaurants i discoteques del municipi de l’Aldea (llevat d’aquells que estiguin integrats en un establiment hoteler)

17:13h /13032020
Les oficines de la Guàrdia Municipal de l’Aldea estaran obertes només per aquells casos que siguin urgents o estrictament necessaris. En la mesura que us sigui possible us demanem que les consultes es facin de forma telefònica al telèfon 619 780 325 o per correu electrònic a policia@laldea.cat #coronavirus #lAldea #joemquedoacasa

 

23:03 h/13032020
  ACTUALITZACIÓ  Informació #CoronaVirus   #l’Aldea: 

 •  A partir d’aquest dissabte 14 de març, i segons indica la Generalitat de Catalunya, s’hauran de tancar els  bars, cafeteries, restaurants i discoteques del municipi de l’Aldea (llevat d’aquells que estiguin integrats en un establiment hoteler)

 

 •   Consulta les novetats de darrera hora de l'afectació del COVID-19 al nostre municipi al nostre web:

https://www.laldea.cat/sites/default/files/NP2020/varis/1789168-laldea.pdf

 

Mesures de prevenció per evitar la propagació del #coronavirus

15.24 h/13032020
Des de l’Ajuntament de l’Aldea us informem que a partir de dilluns 16 de març es tanca l’atenció presencial al públic a les oficines municipals. Només es realitzarà servei telefònic i online. Descarrega't el pdf amb tots els consells i preguntes que necessites saber sobre el #CoronaVirus.
https://bit.ly/2VUdS3g
Recordeu evitar desplaçaments innecessaris, quedeu-vos a casa i eviteu aglomeracions de gent.
*********************************************************************
من مجلس القرية, نبلغكم أن ابتداءا من يوم الاثنين 16 من مارس. سيتم اغلاق استقبال الساكنة في مكاتب البلدية العمومية. و منه سيتم فقط الاستقبال و القيام بالاجراءات عبر الانترنت او باتصال هاتفي.
يمكنكم تحميل الملف اسفله. يحتوي على جميع الارشادات و الاسئلة التي عليك معرفتها على موضوع كورونا فيروس. #coronavirus
ننصحكم أيضا تجنب التنقلات الغير الضرورية و من الأفضل البقاء بالمنزل و اجتناب ا
 
15:56/13032020
Seguiment Emergència 1 Procicat Malalties Emergents. Es demana a la ciutadania limitar al màxim i, si es pot, evitar desplaçament de cap de setmana. Aquesta tarda es preveu que s'emetin mesures de restriccio per activitats i centres amb afluència de gent.

15:55 h/12032020

 
Seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya i a efecte de realitzar mesures de prevenció amb la finalitat de contribuir a la contenció del Coronavirus, l’Ajuntament de l’Aldea, us informa que a partir de demà divendres 13 de març i amb una durada mínima de 15 dies, es procedirà al tancament dels següents equipaments municipals:
 
- Escola de Música Municipal
- Biblioteca
- Casal de Joves
- Locals entitats (local de l’antiga estació de tren, edifici antipal·lúdic, antigues escoles barri estació i barri hostal i antiga llar d’infants)
- Pavelló Municipal
- Camp de futbol municipal
- Sala polivalent Ramon Salvadó
- Local SCRUA
- Escola Pública Maria Garcia Cabanes
- Escola Pública 21 d’Abril
- Llar Infants Bressol del Delta
- Pista coberta
- Visites a les Torres de l’Aldea
 
 
Es suspèn qualsevol activitat en aquests equipaments.
 
Us adjuntem document informatiu alerta PROCICAT
https://bit.ly/3aSLgMq.
 

12:00 h /05032020

Tot el que necessites saber sobre el #CoronaVirus #RegidoriaSalut
Descarrega't el pdf amb tots els consells i preguntes que necessites saber.


  https://bit.ly/2VUdS3g 

 
 
 
 
13:00h 28022020