Tradició
Viu les nostres tradicions
el poble
Tot el que vols saber sobre l'Aldea

Esteu aquí

Mesures extraordinàries, modificació del Pla de Transport amb motiu del Coronavirus

Nou servei
Notícia publicada el 06 d'abril de 2020

Es desaconsella viatjar llevat de raons inajornables o d’extrema necessitat

 

Suprimida la circulació ferroviària als trams Ripoll – Puigcerdà (R3) i Manresa – Lleida (R12) a partir de dilluns 6 d’abril

 

·                 Des d’avui, l’oferta global a Rodalies de Catalunya és del 50% respecte al servei habitual

·                 La demanda està caient al voltant del 95%

 

A partir de dilluns dia 6 d’abril, l’adequació i optimització per part d’Adif dels recursos que disposa al centre de Control del Trànsit Centralitzat i manteniment de la infraestructura comporten la supressió de la circulació de trens als trajectes Ripoll – Puigcerdà, línia R3, i Manresa – Lleida, línia R12. 

 

Entre Ripoll i Puigcerdà s’estableix un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit (matí, migdia i tarda-nit).

Pel que fa al recorregut de la línia R12 entre Lleida –Cervera queda cobert amb els busos interurbans i entre Manresa i L’Hospitalet els viatgers disposen dels serveis de l’R4.

 

Rodalies de Catalunya ha reduït al 50 % la seva oferta seguint els paràmetres marcats per les autoritats. De forma coordinada amb el titular del servei, es reajusta el servei ferroviari a la demanda existent, que s’ha reduït pràcticament un 95%, la qual cosa permet que es mantingui, com a màxim, un nivell d’ocupació que representi un terç de la capacitat màxima. D’aquesta manera es respecta el propòsit de mantenir distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries.

 

A les mesures d’Adif, s’afegeix que a partir de dilluns la RT2 (L’Arboç – Port Aventura) no prestarà servei. Els viatgers disposen dels serveis de les línies R4 al tram L’Arboç-Sant Vicenç de Calders, i dels servei de les línies R14, R15, R16 i R17 entre Sant Vicenç de Calders i Port Aventura).

 

Des del passat dimecres 26, els trens de les R7, RG1 i RT1 no circulen. A la línia R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i R1 i finalment els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vilaseca i Reus.

 

Cal recordar que els trens de la línia R11 inicien o finalitzen el seu recorregut a l’estació de Portbou.

 

Aquestes mesures han estat adoptades en el marc de l’Estat d’Alarma decretat pel Consell de Ministres amb motiu de l’emergència sanitària pel Covid-19, que obliga a una situació excepcional de mobilitat i a l’aplicació de mesures extraordinàries. Renfe desaconsella viatjar excepte que sigui per raons inajornables o d’extrema necessitat.

Els nous horaris es podran consultar a partir de dissabte a través dels canals digitals d’informació i atenció al client de Renfe i Rodalies de Catalunya. Així com als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320.

COMPARTEIX!