Tradició
Viu les nostres tradicions
el poble
Tot el que vols saber sobre l'Aldea

Esteu aquí

GR-92 (ETAPA 29-30-31)

Dificultat: 
Mitjana
Distància: 
54,99
Desnivell Positiu: 
756
Desnivell Negatiu: 
634
Temps: 
1,13

-GR 92, ens arriba des del Montsià, Amposta i marxa cap a l’Ampolla per la costa. (Passa per l’ermita de l’Aldea).Detallat cada tram amb el mapa i el track, essent els trams més representatius d’aquesta zona les etapes  29, 30 i 31.

Etapa 29. El GR92 en aquest tram es fa plenament "Mediterrani", en el seu itinerari per cales i penyasegats, amb desnivells suaus, sempre en primera línia de costa i utilitzant el camí de ronda, sempre que és possible. Es tracta d'una etapa obligatòria per a tots els amants del GR92, i recomanable també per a tots com una etapa "mostra" del que vol ser aquest sender.

Etapa 30. El Delta de l'Ebre és un paratge únic en tota la geografia catalana. El GR 92 el voreja pel seu costat oposat al mar i per tant no hi entra en profunditat. Malgrat això, es recomana la visita al seu interior, així com als dos centres d'informació que hi ha. Una bona forma de moure's pel delta és en bicicleta, degut al seu relleu matemàticament pla. Es poden llogar bicicletes a diverses poblacions.

Etapa 31. Última etapa del GR 92 per terres catalanes, constituïda fonamentalment per la travessa del Montsià. Aquest massís és ben conegut i caminat per la gent de les comarques veïnes, que en coneixen prou bé el gran interès que té, però que és desconegut per a altra gent de comarques més allunyades. El GR 92 dóna, doncs, una bona ocasió per a la seva descoberta. També és interessant de fer l'itinerari en sentit contrari al descrit, degut a l'espectacular contrast que es produeix a la Foradada, quan apareix el mar al davant després d'una pujada per terreny dur i interior. Encara que l'etapa tal com està descrita és una mica llarga, s'hi poden fer retalls si es disposa dels mitjans de transport adequats. Per exemple es pot començar en el creuament de la carretera N-340, pk. 4,900 del sender; és típic també acabar-la a Ulldecona, amb el que s'escurça mitja hora sobre l'horari total; el pk. 17,800 del sender també és accessible amb autocar.

Ruta completa